Din kropp är ditt tempel!

I vår kropp bor vi under vår tid på jorden, det är vårat hem, vårat tempel. Kroppen talar till oss, den vet vad vi behöver och vill ha.

Jag minns något jag läste på 90-talet: – Vad tvättar du din inre kropp med? Jag minns inte vem som skrev dom orden, men jag minns dom som så fina. Under den perioden i mitt liv levde jag väldigt hälsosamt, men mycket fruktsmoothies, ayur veda och vegetariskt. Min kropp älskade att röra sig så jag tränade, cyklade och var väldigt vital, helt naturligt. Inga måsten!

Jag hör ofta att ”jag måste träna, jag måste gå ner i vikt, jag måste det och det” En härlig kvinna som går en av mina kurser för tillfället sa: -Måste är att må som en sten – så klockrent!

Logik skapar ingen motivation, det är känslor som skapar motivation. När vi börjar lyssna på kroppen och fråga vad den vill så lär vi känna hur den vill röra sig, vad den älskar att göra. Min kropp älskar att dansa, vad älskar din kropp?

Ju mer känsliga vi är, desto mer utvecklat är vårt känslomässiga system. Genom att lära oss att lyssna på kroppen om vad vi bör äta och inte så kommer du hitta ditt sätt.

Jag har i hela mitt liv varit högkänslig och så är även mitt tempel. Jag är allergisk mot det mesta, men det är inte så konstigt när vi tittar på vad som finns i våra livsmedel i dag. Jag vill inte mästra eller tala om vad man ska göra eller inte, för vi vet alla vad som är bäst för oss.

Om vi börjar ändra våra måsten till jag vill, så ändrar vi frekvens snabbt. Då kommer motivationen tillbaks.

Just nu längtar min kropp efter detox och promenader, vad längtar din kropp efter?

Våra kroppar är våra tempel, vi bor i dom när vi är här på jorden. Den enda platsen som är hemma är ju egentligen i kroppen, i här och nu.

Jag önskar er en fin natt!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This