Året går mot sitt slut, många är trötta i själen efter ett intensivt år i eldens energi. Jag hoppas ni alla får möjlighet till avkoppling och vila innan det är dags att starta igång 2018.

I hela mitt liv har jag älskat att stämma av året som gått och jag delar gärna med mig av denna övning. För mig, som oftast lever i ett kreativt kaos, så känns det så viktigt att få göra sammanfattningar och avslut. Kanske är du likadan?
Tid för reflektion är det många av oss saknar i den vanliga stressiga tillvaro vi lever i. Men nu kan vi passa på i de långa mörka kvällarna och under de lediga mellandagarna.

 

Vi ska ju givetvis leva i här och nu och ha vårt fokus på framtiden, men att ibland få sätta sig och gå igenom det vi har upplevt kan vara väldigt lärorikt för oss. Det gör också att vi kan se hur mycket som hänt under året, hur mycket vi lärt oss och hur mycket vi fått uppleva.
Jag brukar ställa en del frågor till mig själv och så skriver jag ner svaren och sammanfattar och avslutar därmed året som gått. Detta brukar jag göra några dagar innan nyårsafton så att jag sen kan växla fokus och lägga mål, drömmar och planer inför året som kommer.

 

Först brukar jag berätta för mig själv om allt jag fått vara med om under året. Jag gör som en minnesresa, månad för månad och minns allt. Jag stannar upp vid de händelser som betytt mycket för mig, både de jag minns med glädje men också de utmaningar jag mött. Sen brukar jag skriva en sammanfattning om året, den kan jag göra hur lång eller kort jag vill, det beror på vad jag känner för och vad jag har för tid på mig.

Sen brukar jag skriva när följande frågor och svara på dem:
Vad har jag lärt mig under detta år? Vilka erfarenheter har det gett mig?
Vilka var mina viktigaste läxor och lärdomar?
Vilka människor har betytt mycket för mig under året?
Har jag uppnått det jag ville uppnå?
Vad kan jag ta med mig in i nästa år som fortfarande känns angeläget och intressant?
Vad önskar jag att jag gjort annorlunda? Vad kan jag lära mig av det? Kan jag göra annorlunda nästa år?
Vad är jag mest stolt för hos mig själv under året som varit?

Du kan själv göra egna frågor och svar till dig själv som känns viktiga för dig.
Och sist och viktigast: Vad har jag att vara tacksam för, som jag tar med mig djupt i mitt hjärta in i 2018? Här skriver jag och tackar för allt jag är och har varit tacksam över! Ni vet tacksamhet höjer vår frekvens och ger oss ännu mer att vara tacksamma över!

 

Jag tackar 2017 för allt jag lärt mig och jag tackar er av hela mitt hjärta för att ni vill läsa det jag skriver!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This