Är du också högkänslig?

I går hade jag smygpremiär på min turné om högkänslighet (HSP). Vi var på fina Änglahus i Höör i Skåne. Jag har arbetet som lärare och föreläsare under många, många år. Det är alltid spännande att möta sin publik. I går var det väldigt speciellt. När jag kom in i salen var det alldeles knäpptyst, fler och fler kom in och det var alldeles knäpptyst. Som att vi alla satt i vår egen bubbla och landade in. När jag läste Elaine N Arons fina bok ”Den högkänsliga människan” (som jag varmt rekommenderar) så beskrev hon samma sak inför sin första föreläsning om högkänslighet.

Salen fylldes och jag började föreläsa om högkänslighet, allt vad det innebär och hur det är att vara högkänslig. Så mycket igenkänning, så många relevanta frågor och funderingar. Jag har aldrig känt så starkt att jag mötte min soultribe! Vi pratade om hur vi blir överkänsliga och överväldigade genom våra sinnen, hur vi är ljud-, ljus- och doftkänsliga. Hur vi kan känna oss inkräktade och väldigt stressade av hastiga förändringar, av intryck, av människor, av livet. Vi kunde också dela alla underbara verktyg, tips och knep till varandra.

Bara diskussionen om högkänslighet med alla intoleranser för olika födoämnen, dofter och kemikalier var väldigt intressant. Jag är intolerant mot väldigt mycket, läkarna har inte kunnat komma fram till vad eller varför, för det har ändrat sig över tid. Vid ett tillfälle tittade överläkaren på allergimottagningen på mig och sa: – Du tål i alla fall bönor och hästar!

Jag har alltid valt att se det som att min kropp är fantastisk på att varna mig för alla gifter, genom att jag reagerar. Så även i maten; kemilkalier, processer, tillsatser är det jag reagerar på, inte själva födan. Likaså tog det lång tid innan jag förstod att det var svavlet i vinet jag reagerade på, inte på vinet i sig. Listan kan göras lång.
När jag såg de igenkännande nickningarna och fick frågorna i går på föreläsningen så kände jag mig så oerhört hemma och förstådd, vilket jag är väldigt tacksam för!

Vi pratade givetvis även om de underbara fördelar vi har som högkänsliga. Vi tar in allt och alla väldigt djupt, vi är själsfulla och empatiska. Vi är reflekterande och besitter stor visdom.
De senaste årens larmrapporter om psykisk ohälsa kom också upp och diskussionen gled in på Blue Ray Souls, Indigo, Kristall och Diamant och de vackra känsliga själar vi är. Men också hur svårt det kan vara för oss alla känsliga själar att må bra i en värld som är kaos.

Vi pratade om 90-talisterna, den generation där många är kristallbarn och så hårt det varit för denna känsliga själsgrupp att hitta rätt.
Jag läste häromdagen nyheten om en rapport från BUP där man beskriver skillnaderna mellan 90-talisterna och 70-/80-talisternas psykiska ohälsa. Det jag funderar på är varför man konstaterar gång på gång att det ser ut så här men jag ser inga förslag på hur samhället ska förändras så att man inte drabbas av psykisk ohälsa, att man inte ska ha utmattningsdepression vid 15 års ålder.

Denna föreläsning kunde pågått i många timmar till, kanske till och med dagar för vi var alla så engageerade! Tack underbara publik!

Jag kommer fortsätta mitt turnerande:

Malmö 13/3

Göteborg 14/3

Örebro 21/3

Helsingborg 27/3

Jönköping 28/3

Olofström 2/4

Vasa (Finland) 16/4

Visby 25/4

Biljetter köps via Ticketmaster.se – se länk här: https://www.ticketmaster.se/search/?keyword=Helena-Magdalena+

Jag har även skapat en e-kurs om hur vi kan Skapa harmoni i ditt liv som högkänsliga – den finns här: https://app.coursio.com/store/helena-magdalena

Jag önskar er alla en underbar helg!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This