I helgen har jag varit på fina Änglahus i Höör och haft kurs. Min kärlek Jörgen passade på att följa med till Skåne och vi bodde som alltid på fina Gästis i Höör. Byggnaderna där Gästis ryms byggdes 1692 och har många år på nacken.

Ända sen jag sov där första natten har jag haft olika upplevelser. Det är så underbart att ägarparet och personalen (som är så härliga människor) också vet att gästerna upplever mycket på hotellet.

Natten mellan lördag och söndag fick vi återigen en härlig påminnelse om att vi inte är ensamma.

Sent på lördagskvällen satt jag uppkrupen i soffan när Jörgen hade somnat. Jag lyssnade om och om igen på Awakening av Deva Premal & Miten, en underbar låt om uppvaknande. Samtidigt skrev jag ett kanaliserat blogginlägg om att vara upplyst. Det var en vacker stämning i rummet. Det var väldigt mörkt där jag satt och jag önskade en liten lampa vid fönstret så jag kunde läsa, men i brist på det så skrev jag på datorn istället.

Så jag lyssnade på Awakening och skrev om att vara upplyst, månens sken kom in i rummet och det var en så vacker stämning i rummet.

Till slut var jag tvungen att gå och lägga mig jag också. Jag släckte ner och kröp ner på min sida av sängen. Jag tände telefonens lampa, vilken jag alltid använder som nattlampa, och låg och läste i underbara Visdomskoden. Till slut somnade jag i det nedsläckta rummet.

Några timmar senare vaknar jag och Jörgen av att hela rummet badar i ljus. I stort sett varenda lampa är tänd, jag ser då även att det fanns en liten ljusramp i fönstret som jag inte sett kvällen innan. Jag frågar Jörgen varför det är så ljust och han är säker på att jag somnat med alla lampor tända. Vi är yrvakna och förvirrade och kyrkklockan utanför börjar slå, fyra slag, i långsam takt. Jörgen irrar runt och ska släcka alla lampor och vet inte riktigt hur man släcker ljusrampen i fönstret, för ingen av oss har ju tänt den. Till slut får vi släckt alla lampor och vi fnittrar och inser att ”någon eller något” annat har busat med oss igen.

Vi vaknar på morgonen och jag känner att jag är kvar i den fnittriga stämningen och skrattar till, jag skrev om att vara upplyst och lyssnade på Awakening och nog katten vaknade vi att hela rummet blev upplyst! Humor när den är som bäst!

Jag önskar er alla en vacker septembervecka!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This