Nu har ni säkert sett i olika sociala medier om Lejonportalen och kanske undrat vad det handlar om? Solen befinner sig i Lejonets stjärntecken just nu och mellan 26 juli och 12 augusti är Lejonportalen öppen och den 8/8 är kraften som starkast.

Under denna tid så strålar Solen mot Sirius och dess gemensamma ljus strålar ner över Jorden, det är det som kallas Lejonportalen.

Lejonportaler finns ofta som utsmyckningar på kyrkor och tempel världen över så detta har människan varit medveten om under lång, lång tid.

Av våra olika planeter är Solen (som härskar över Lejonet) den planet som har den renaste energin, den ”är” och strålar och renar energi, precis som en bergkristall. Sirius är ännu starkare än vår egen Sol i lyskraft och står för att vara den spirituella Solen. När dessa båda energier möts och Lejonportalen är öppen så är energierna som Jorden badar i väldigt kraftfulla! I dag är den dagen när kraften är som störst och med en temperatur här i Göteborg på över 30 grader så känns det väldigt speciellt!

Så nu genomsyras vi av högre medvetande, visdom och kraft. Föreställ er en soluppgång, när Solen kommer upp över horisonten och vi plötsligt badar i ljus – i dag ifrån två Solar!

Sirius har i många tider fascinerat människan och bland annat på det antika Temple of Apollon satt en Epsilonsymbol riktad mot Sirius för att förstärka Sirius energi över Delfi.

När vi är mitt i dessa energier som står för uppvaknande och högre medvetande och kraft så höjs Jordens frekvenser och så även vår egen frekvens.

Blicka uppåt, sätt nya mål och rena det gamla, använd Lejonenergin att vara entusiastiska och se livet som ett barn. Släpp det gamla som inte längre gynnar er!

8/8 är ett kraftfullt tal! 8 är förknippad med Saturnus, med karmiska läxor och lärande men också med manifestationen av att skapa och bygga upp nytt, på en solid grund. Som i en dröm jag hade för länge sedan: ”När vi lärt oss vår läxa så lägger sig 8:an ner och blir ett evighetstecken och vi blir fria från karma” Evighetstecknet liggande motsvarar evighet och vår själsliga resa i liv efter liv.

I 2018 – 08 – 08 – har vi tre stycken 8:or – ett vackert, kraftfullt tal – nu kan vi lära oss och få insikter och släppa gamla mönster som vi är färdiga med.

Sammanlagt blir dagens tal 27 – ett mycket tursamt och fridfullt tal ”Spiran” som enligt de gamla kabbalisterna är ”ett utmärkt, harmoniskt och tursamt tal som symboliserar mod, makt och en aning magi”

2+7 blir 9 som harmonierar med planeten Mars (Vädurens härskare) – som står för mod handlingskraft, energi och full fart framåt!

Vi är många som sett olika sifferkombinationer upprepas omkring oss de senaste dagarna och synkroniciteten är hög just nu! Släpp det som inte längre gynnar dig och gå framåt med mod, styrka och beslutsamhet! Lyssna till ditt högre medvetande och lite till dig och den guidning du får uppifrån!

Den 11/8 har vi nymåne med partiell Solförmörkelse i Lejonet – förmörkelserna står för transformation och ”uppvaknande” så du kan få nya insikter i flera dagar nu. Nymånen står alltid för att skapa nytt, sätta nya mål, plantera blommor eller vad vi nu önskar skapa.

Låt Solens och Sirius strålar rena dig, släpp taget och gå framåt, använd denna kraftfulla energin så kommer du kunna skapa och manifestera det du önskar!

(Vill du lära dig mer om astrologi; stjärntecknen, planeterna och husen, så kan du gärna gå min och Tidningen Näras webbkurs i astrologi – följ denna länk så hittar du den här: https://app.coursio.com/store/nara/laer-dig-astrologi-grundkurs

 

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

 

 

 

 

 Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This