Först av allt: andas ut, andas ut och andas ut. För när vi andas ut bromsas systemen i kroppen ner! Känn att kroppen slappnar av och låt själen komma i kapp!

För det andra: Allt är perfekt precis som det är och DU är perfekt precis som du är! Låt julen vara en underbar känsla, var i nuet inte på väg in i nästa händelse. Titta på det vackra omkring dig, på ljusen, på snöflingorna som faller, på blomman i fönstret, var här och nu och passa på att vila en liten stund genom att bara iaktta och var i nuet!

För det tredje: Njut! Njut av stillheten eller sorlet, njut av chokladen, njut av ledigheten, njut av de människor du har omkring dig. Jag vet att vissa är ensamma i julen kanske kan du ändå hitta en stund av gemenskap? Gå till kyrkan och njut av musiken. Ät upp de godaste bitarna i chokladasken. Titta på den bästa filmen. Vi som är omgivna av människor, försök se det finaste hos varje person (istället för att störa dig på vad den eller den säger eller inte säger) Njut av maten istället för att fundera på kalorier, LCHF eller vad det nu kan vara. Njut ordentligt!

För det fjärde: Om du anordnar julen så fokusera på allt som är klart, fixat, lagat och förberett. Lägg inte en enda sekund på att tänka på vad du eventuellt missat, för det är ingen som märker det ändå! Även om Jansson bränns i ugnen så är det fint ändå!

För det femte: Slå undan perfektionisten inom dig. Låt julen vara glädje och kärlek! Prestationskraven är väldigt höga inför julen, likaså stressen, andas och ha tillit! Var tacksam för allt du ordnat och fixat. Låt julen vara tacksamhet, framförallt var tacksam för dig!

För det sjätte: Skratta och le! När stressen släpper och du upplever känslan av befrielse så brukar också känslan av fnitter och skratt komma närmare, skratta och ha kul! Bry dig inte om de andras humör, det är deras ansvar men bestäm dig för att du vill glädjas och skratta! Kom ihåg att hjärnan söker likheter börjar du söka efter roligheter och det som känns mysigt så kommer hjärnan fortsätta att hitta mer och mer!

För det sjunde: Om du märker att någon är stressad och spänd i din omgivning, dela med dig av något av dessa råd, så kan även den människan gå in i den goa julstämningen! Det kan vara en oerhörd befrielse när man själv är stressad att någon bara möter en i det och får en att slappna av!

För det åttonde: När du nu slappnar av och släpper kontroll och stress, så be uppåt om en underbar jul för dig och dina nära och kära. Se tecknen från Universum och låt din jul vara magisk! Jag har alltid haft en känsla av att julen är lite trolsk, jag vet inte varför, och också en salig tid, det är Jesus födelsedag som firas, även om hetsen med julklappar tagit över. Kanske kan en julotta eller julbön ge dig en underbar känsla av att bli uppfylld?  Se om du får uppleva något speciellt denna jul!

För det nionde: Här skulle jag vilja skriva gör vad du vill! Jag älskar orden att vi får göra vad vi vill och att vi får ta konsekvenserna. Men jag menar det, gör vad du vill! Njut av allt på ditt sätt. Själv kommer jag passa på att sitta med mina barnbarn och leka länge, för det är verkligen vad jag vill (så jag hoppas att mina barnbarn vill det med).

För det tionde: Kör försiktigt om du ska ut och köra. Många reser många mil denna helg, koppla av och låt det ta den tid det tar. Du är värdefull last! Det är bättre att ni kommer fram oskadda än att ni stresskör.

Dessa råd kände jag passade till mig själv och jag kände att passar de till mig så passar de säkert till fler. Jag önskar er alla en underbar jul med mycket egenkärlek!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

 

www.helena-magdalena.comVad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This