Efter mitt första blogginlägg om högkänslighet för ett par dagar sedan var det många som kommenterade här på bloggen, på Facebook och på Instagram. Tack till er!

“Världen behöver fler konstiga människor”

Det roligaste med att blogga är att få kontakt med så många fina människor som delar med sig av sina upplevelser. Högkänslighet (HSP – highly sensitive person) är verkligen ett spännande ämne som jag ser fram emot att få skriva mer om här. Den respons jag fått visar att intresset för personlighetsdraget är stort – och att vi är många som lever med särskilt känsliga tentakler. Jag vill i detta inlägg dela med mig av några av kommentarerna på förra inlägget:

Lena: Hej, känner verkligen igen mig. Just det att man känner av människor och deras sinnesstämningar tar väldigt mycket energi bl a. Upplevs nog ofta som försiktig och blyg eller inåtvänd men det har nog mycket med att göra att jag tolkar/läser av folk och det påverkar mig mycket ibland. Det kan mig skrivas mycket om detta som är så intressant men detta är en liten bit av mig. Kram och tack för ett intressant ämne.

Charlotte: Jag tycker allting stämmer in på mig. Men jag önskar att denna kunskap hade funnits när jag var barn. Då hade kanske livet blivit lite lättare. Det känns som om jag tillbringat så många år på att försöka ändra mig och passa in.

Berit: Första gången jag läste om hsp kändes det som jag läste om mig själv. Kände igen så mycket. Just att det tar så mycket energi att bearbeta alla intryck. Och att det är så viktigt med återhämtningen. Det känns som hjärnan brinner om jag inte får paus och ensamtid. Både i mitt arbete inom hemsjukvården och som Rosenterapeut är min HSP en tillgång.

Sylvia: Känner verkligen igen mig i alla de punkter du beskriver! När man var yngre trodde man att alla kände och var så! Nu när man är äldre har man förstått att så är det verkligen inte!

Ana: För mig kan jag inte skilja HSPn min och min medialitet… Jag vet inte riktigt vad som är hönan o ägget där. Men jag vet att trots att många upplevelser varit lite väl dyrköpta i livet så skulle jag aldrig aldrig vilja “byta bort” den/det i mig som ger mig (och många andra) så mycket. Jag har lärt mig många “trix” genom livet för att “låsa om mig” lite så att inte hela världens energier och tankar attackerar mig och påverkar mig.

Maleine: Har ibland önskat att jag hade det skyddande skalet. Det är jobbigt och gör ont när ord och händelser går rakt in i hjärtat. Det är på gott och ont.

Minresailivet (Instagram): För ett par år sedan läste jag en artikel om hsp och trodde att någon tjuvstuderat mig : ) Gissa om jag blev glad av att inte vara ensam om alla känslor och tankar.

Varmahanderhealing (Instagram): Jag är också högkänslig. Jag tror att det är en av anledningarna till att jag kan hela människor. Jag känner av känslor och värk genom mina händer. De är som känselspröt kan man säga. Helt superkonstigt. Men jag är konstig och stolt över det. Världen behöver fler konstiga människor.

Tack för att ni delar med er! Jag upprepar Varmahanderhealings kloka ord: Världen behöver fler konstiga människor! 🙂

Fortsätt gärna kommentera och dela med er av era upplevelser av högkänslighet här på bloggen och på Instagram under hashtaggen #stolthsp. Önskar dig en fin dag!

Charlotte

Samtalsterapeut med inriktning på högkänslighet
www.spirasamtal.se
instagram.com/spirautveckling

>>Nästa inlägg “I en värld av känslor”
<<Föregående inlägg “Högkänslig personlighet”



Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This