Dag 9 av 100 på min meditationsutmaning. Vill du också börja meditera regelbundet men har missat “starten” på min och Tidningen Näras meditationsutmaning? Det är inte för sent. Våren är en tid för möjligheter! Bestäm bara ett datum för när du ska börja med din nya vana och markera det tydligt i kalendern. : )

Jag bestämde mig för att utmana mig själv ordentligt och kontaktade Tidningen Nära och sa: “Jag ska meditera i 100 dagar. Skulle ni vara intresserade av att jag bloggade om detta för er?”. Inte för att jag hade en längtan just efter att blogga, utan för att sätta press på mig själv – och för att också förhoppningsvis få med fler personer på resan. Jag tror nämligen att många av oss går runt med en massa stress i kroppen, helt i onödan. Tankesurret lever loppan med oss, och vi bara kör på, utan att stanna upp, även om vi har en stark längtan efter att stanna upp. Att bara få vara. Att få andas.

Sätt lite press på dig själv!

Så här skrev en person, Angelika Hultkvist, som bestämt sig för att följa med på meditationsutmaningen i ett mejl till mig i förra veckan:

För att sätta “lite press” på mig själv … att hålla i meditationen – så antar jag också utmaningen –  att delta “offentligt” i Din utmaning. En av mina svagheter är att jag ofta är entusiastisk och 110% i mina beslut om förändring … och sen … tja …. liksom det ofta blir med “nyårslöften” … det kommer annat i vägen – ganska snart.

Vem känner inte igen sig i det? Jag gör det definitivt. Jag är väldigt bra på att hjälpa andra, men när det gäller mig själv och mina egna behov tänker jag ofta: “Sedan, en annan dag”.

Välj ditt eget datum

Den 16 mars påbörjade jag min meditationsutmaning och jag har hittills hållit löftet till mig själv och mediterat en stund varje dag. Mitt syfte är att skapa en ny vana, som blir en naturlig del av mitt liv. Vad är ditt syfte och när vill du börja? Och hur länge vill du att din utmaning ska vara? 10, 20, 30 dagar … eller 100? Du bestämmer själv. Vill du göra din utmaning “offentlig”, som Angelika, för att sätta lite extra press på dig själv, så bara hör av dig så skriver jag upp ditt namn här.

Inga regler, inga måsten

Min tanke är att du ska hitta ditt eget sätt att meditera/vara i stillhet. Detta är alltså ingen “kurs” där du får meditationer som du ska göra, utan den här utmaningen handlar om att ge dig själv ett löfte. “Misslyckas” du och missar att meditera någon dag så är det ingen fara. Ny dag, nya tag! : ) Var snäll mot dig själv! Vill du ha tips på meditationer så får du det här i bloggen. Du kan också läsa läsarkommentarer här och på Instagram, där jag och andra som är med använder hashtaggen #meditationsutmaningen.

Tack för musiktipset, Kristin!

I morse mediterade jag till Benny Rosenqvists guidade meditation “Vägen till ditt innersta rum” (11 min), som kom med som en CD-skiva i förra numret av Nära. Jag satt också och andades medvetet en stund och lyssnade till helt fantastisk musik, “Marfa lights” av Deuter, som Kristin Carlsson tipsade om i en kommentar till ett av mina blogginlägg. Tack, Kristin! Musiken är verkligen underbart vacker och rogivande. (Jag har lagt till musiken i min Spotify-lista “Meditationsutmaningen”).

Längtar du efter mer tid för stillhet i ditt liv, så häng med och utmana dig själv du också. Jag hoppas att vi hörs!

Önskar er alla en riktigt fin helg i vårsolen,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

>>Nästa inlägg “Meditation för Moder jord ikväll”
<<Föregående inlägg “Meditationen som uteblev”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This