Dag 7 av 100 på min meditationsutmaning. På tåget mot Stockholm. Tanken var att jobba, meditera och blogga – men ett oväntat möte ändrade planerna.

Ibland serverar “Universum” oss oväntade gåvor. Ja, inte bara ibland, utan ganska ofta faktiskt. Det gäller bara att se det. Jag sitter just nu på tåget till Stockholm för att göra en intervju i morgon bitti (jag arbetar som samtalsterapeut men också som frilansjournalist). Planen var att meditera och blogga, men en kort stund in i resan fick jag sällskap i sätet bredvid.

“Renée Voltaire-kola?”

En karismatisk man slog sig ner bredvid mig, log varmt och skojade om det knökfulla tåget. Han hade en påse Renée Voltaire-godis med sig. Jag också. Vi bytte kola mot chokladdragerade gojibär. Började tala om kost och hälsa. Två timmar senare hade jag fått höra om hans beslut att bli vegetarian för 25 år sedan, när han fortfarande arbetade som cancerläkare och såg kostens påverkan på hälsa och miljö. Och jag hade fått höra hur det som började i honom själv, ledde till ett outtröttligt engagemang för att “rädda världen”. Från ingenting och inga pengar alls till en internationell organisation som i dag finns i många länder världen över och på alla kontinenter.

Du kan – om du vill

Att möta människor som tror på något, vars ögon glöder, som vill bidra till en bättre värld, och som inte ger upp trots motgångar, är alltid lika inspirerande. Mötet väckte mycket i mig, och jag är djupt tacksam för det. Vi människor har så mycket gemensamt – mer än vi många gånger tror. Och en enda människa kan faktiskt förändra världen. Du kan förändra världen. Men allt börjar hos oss själva.

Meditation ger ringar på vattnet

“Jag kan inte meditera”, sa en vän till mig häromdagen. “Klart du kan”, svarade jag, som själv känner mig som en nybörjare. Meditation är för alla. Det handlar om att avsätta en stund för stillhet. Flera som deltar i meditationsutmaningen har skrivit och sagt att de fokuserar på sin andning. Det har jag också gjort dessa första sju dagar. Jag har suttit en lång stund på kvällarna och tycker mig märka att jag känner mig gladare och mer öppen i hjärtat. Jag är övertygad om, att om du går ut i världen och möter människor med ett leende gör du ett viktigt arbete. Din energi sprider sig som ringar på vattnet. Och om du går ut i världen i din kraft, och tror på din dröm, hjälper du också andra att tro på sin.

Det blev alltså ingen meditation på tåget i dag. Det blir kvällsmeditation innan läggdags i dag också. Då sänder jag också mina tankar till offren och deras anhöriga i attacken i London i dag.

Tack för det ljus du sprider i världen,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig!

>>Nästa inlägg “Tack för att du följer med”
<<Föregående inlägg “Fantastisk app för meditation”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This