Dag 100 av 100 på meditationsutmaningen. Så fort tiden har gått! Och så mycket jag tar med mig från dessa 100 dagar. Jag befinner mig just nu i New York, på besök hos min syster som bor här. Det är hett som i en bastu ..! Men AC:n snurrar och jag har i morse mediterat en stund under den här brudbuketten av pappersrosor (som hon själv har gjort), som hänger i fönstret i vardagsrummet här i Queens. Utanför fönstret lastbilar, taxibilar, poliser, människor på väg till jobbet.

Bloggen i Nära fortsätter

Att få blogga om min meditationsresa har betytt så mycket för mig. Framför allt att få kontakt med så många fantastiska människor – Näras läsare – som hängt med och också utmanat sig själva. Ni har delat med er av era upplevelser och inspirerat både mig och andra. Stort tack! <3 Jag har fått kontakt med er här på bloggen och på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen. Jag, som tidigare bara mediterat sporadiskt, har nu avsatt en stund för stillhet i 100 dagar – och jag kommer definitivt att fortsätta. Det har gett mig så mycket. Mer lugn, mindre stress, en känsla av att ha mer fast förankrade “rötter” i jorden. Jag kommer också att fortsätta blogga för Tidningen Nära, både om meditation men också om annat inom personlig utveckling. Jag hoppas att vi fortsätter att höras!

Meditationsutmaningen – en stor personlig resa

Redaktör Paulina Holkenberg på Tidningen Nära gjorde nyligen en intervju med mig om min meditationsresa som du hittar här:
http://www.tidningennara.se/artiklar/valbefinnande/charlotte-ar-klar-med-sin-utmaning-jag-har-mediterat-i-100-dagar/

Jag klistrar in frågorna och svaren här eftersom jag tycker att de på ett bra sätt sammanfattar min resa.

Charlotte Pehrson

Charlotte är klar med sin utmaning: Jag har mediterat i 100 dagar

Den 16 mars i år startade Charlotte Pehrson ”Meditera i 100 dagar”. En utmaning för att få in meditation i vardagen, men också för att inspirera andra till att börja meditera. För vi mår ju så bra av att stilla vårt sinne! Under de 100 dagarna har hon bloggat om sina upplevelser, utmaningar och tankar kring meditation. Nu är utmaningen över, men Charlottes resa mot ett ännu bättre liv har bara börjat!

Nu är ”meditera i 100 dagar” slut. Hur har det varit?
– Det har varit en stor personlig resa för mig, som inneburit att jag tagit mig tid för stillhet varje dag. Innan gjorde jag bara det sporadiskt. Efter ungefär 30 dagar kände jag att något hände i mig. I stället för att se meditationen som något på min att-göra-lista, blev det en vana som satte sig i kroppen. Jag längtade efter dessa stunder.

Känner du någon skillnad i kroppen?
– Ja, jag känner mig lugnare i både kropp och sinne. Jag stressar inte lika mycket och jag kan bättre hantera utmanande situationer. I början av utmaningen fick jag också veta att jag har problem med min sköldkörtel och att meditation kan vara väldigt betydelsefullt för att läka den, så det har känts extra viktigt av den anledningen.

Och ditt psykiska mående?
– Jag har som sagt blivit lugnare och mer säker. Det har verkligen känts som en gåva till mig själv att avsätta den här tiden varje dag, som en omtanke om mig själv. Det har känts fint. Det är så lätt att göra saker för andra. Detta har varit något jag har gjort bara för mig. Detta har stärkt mig och jag känner att mina ”rötter” är mer förankrade i jorden. Jag tycker att jag känner en större kärlek till både mig själv och min omgivning.

Vad var den största utmaningen?
– Det var nog att hitta en rutin för när på dagen jag mediterar. Jag arbetar i eget företag som samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist och mina dagar kan se väldigt olika ut.

Vad har du lärt dig under de här 100 dagarna?
– Att meditation är för alla, att meditation inte är något konstigt, att en kort stund av stillhet är betydligt bättre än inte alls, och att lugnet inombords faktiskt alltid finns där, om vi tar oss tid att nå in till det, i stället för att låta tankarna dra iväg med oss. Och så har jag lärt mig att Nära har väldigt många fantastiska och generösa läsare!

Hur har det varit att blogga de här dagarna?
– Jätteroligt! Det bästa har varit kontakten med alla fina deltagare, både här på bloggen och på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen som vi skapade när vi drog igång. Jag har fått kontakt med många inspirerande människor.

Det är många som har hängt på dig i utmaningen och följt din blogg, vad har det betytt för dig?
– Det har betytt hur mycket som helst. Vi har peppat varandra och det har varit roligt att dela resan tillsammans. Flera har sagt att den här utmaningen kom i precis rätt tid för dem och det är uppmuntrande att höra. Jag tror att vi är många som längtar efter mer tid för stillhet i våra liv.

Och till sist, kommer du att fortsätta meditera nu när utmaningen är över?
– Absolut! Det här är bara början, känner jag.

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Jag önskar dig en underbar midsommarafton! Ta hand om dig och var snäll mot dig själv!
Jag hoppas att vi hörs här på bloggen och på Instagram framöver!

Varma hälsningar,

Charlotte
Samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

<<Föregående inlägg “Dag 96 av 100 – varför ler buddha?”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This