I dag är det bara en dag kvar tills meditationsutmaningen startar. Jisses, vad har jag gett mig in på? 🙂 Jag ska alltså avsätta tid för meditation varje dag i 100 dagar, med start i morgon torsdag 16/3. (Vill du veta mer om varför jag gör det här och varför jag uppmanar dig att hänga på, så berättar jag mer i den här videon och i Tidningen Näras intervju med mig) Bilden är tagen i dag på mitt kontor hemma. Här kommer jag att sitta i morgon bitti när jag börjar min meditationsresa.

Det finns ingen “plan”

Inget är planerat i förväg för dessa 100 dagar. Inga blogginlägg är “förskrivna”. Det finns ingen “plan” och faktiskt inte heller några förväntningar från min sida. Min enda förhoppning är att denna regelbundna tid för stillhet ska bli till en god vana. En vana som också hjälper mig att lättare gå ner i varv och hitta mitt inre lugn, när tankar och yttre omständigheter ibland kan bli för mycket och skapa stress.

Utmana dig själv du också!

Längtar du också efter mer lugn och stillhet i ditt liv? Jag och Tidningen Nära uppmanar alla som vill att också hänga på den här meditationsutmaningen. Du behöver inte göra det i 100 dagar om det känns för mycket – du bestämmer helt själv hur lång din utmaning ska vara och när du ska börja. Det finns inte heller något “rätt” eller “fel” sätt att meditera på. Det kan handla om något så enkelt som att andas medvetet eller att lyssna på rofylld musik en stund varje dag. (Se gärna den här videon som förklarar det enkelt på 1 minut). Det enda som finns är löftet till dig själv!

Mejla mig så hamnar du på bloggen!

Det går naturligtvis bra att utmana sig själv utan att berätta det för en kotte. Jag är dock väldigt tacksam för möjligheten att blogga om min utmaning. Skrivandet är min säkerhetslina, som hindrar mig från att svika mig själv. Vill du också ha en “spark i baken” och göra din utmaning offentlig, får du gärna mejla mig! Jag gör då ett blogginlägg där jag skriver namnen på dem som mejlat mig och hur lång just deras utmaning är. Det går bra att bara ha förnamnet med om du vill det. Listan kommer att uppdateras efterhand. (Här hittar du listan “Nu är vi igång”)
– Mejla mig på charlotte@spirautveckling.se och skriv “Meditationsutmaningen” i ämnesraden. Eller skriv direkt i kommentarsfältet här nedanför.
– Skriv när din utmaning börjar och hur länge den ska pågå
– Skriv ditt namn och ort (vill du bara ha med förnamnet går det utmärkt)

Dela med dig av din upplevelse

Under resans gång hoppas jag att du vill dela med dig av din meditationsupplevelse här på bloggen. Din upplevelse kan vara värdefull att läsa om för många. Du kan t ex skriva om hur det går för dig och hur det känns, ge meditationstips eller berätta om insikter du får. Kanske har du rentav någon favoritplats där du helst mediterar/sitter i stillhet? Du kan dela med dig av bilder och följa andra på Instagram – använd då hashtaggen #meditationsutmaningen.

Min lista på Spotify

Jag kommer att försöka samla de meditationer och den musik jag lyssnar på under min utmaning på Spotify. Min Spotify-lista heter “Meditationsutmaningen” om du vill ha den som inspirationskälla. Just nu innehåller den bara låten “I am light” av India Arie. Författaren Dr. Wayne W Dyer tipsade om denna låt i ett videoklipp jag såg nyligen, så jag letade upp den och tyckte väldigt mycket om texten.

Vi är alla ljus. Vi är inte våra tankar, inte våra misstag, inte vår ålder, inte vårt utseende. Vi är ljus. Jag och du. Jag hoppas att vi hörs!

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se


>>Nästa inlägg “Nu är vi igång!”
<<Föregående inlägg “Snart börjar meditationsutmaningen”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This