Dag 96 av 100. Jag kan knappt fatta att meditationsutmaningens 100 dagar snart är till ända. Något som jag verkligen kommer att bära med mig framöver är buddhas leende.

Varför ler buddha?

Buddha är för många en symbol för meditation och stillhet. Jag har själv ett par stycken figurer hemma. Jag hade dem länge utan att reflektera över buddhas stilla leende. Men så blev jag nyfiken och tog reda på varför han alltid ler. Han gör det för att han vet, att bortom egot, bortom det förgängliga tankesurret, bortom allt drama som vi lätt fastnar i, bortom att-göra-listor och tankar om det som varit eller det som ska komma, finns här och nu.

Nuet den största gåvan

I nuet finns möjligheten att se det vackra i en blomma, ett möte, en kram, ett skratt … i nuet finns möjligheten att njuta av smaken av en jordgubbe, av luften som smeker mitt ansikte när jag är utomhus, av tystnaden när jag sitter för mig själv på morgonkvisten och skriver dessa rader … Om jag ständigt är någon annanstans i tankarna, missar jag nuets skönhet … Buddhas leende; insikten om att nuet håller den största gåvan, kommer jag alltid att bära med mig efter den här meditationsutmaningen. Jag har verkligen fått uppleva nuet på ett annat sätt än tidigare och det har faktiskt gett mig nya perspektiv på tillvaron.

På väg till New York

I dag flyger jag till New York för att träffa släkt och vänner ett par dagar. Självklart har jag med mina hörlurar för meditation på planet. : ) På meditationsutmaningens 100:e dag kommer jag att befinna mig i Battery Park för att fira svensk midsommarafton. Jag ska verkligen ta vara på nuet och insupa varje stund!

Tack för alla tips!

Jag är så tacksam för alla er som deltar i meditationsutmaningen och som hör av er och berättar om era upplevelser, här och på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen. En deltagare, Anna Robertsson, tipsade häromdagen om appen “Calm”. Hon skriver: “Den är min favorit och hon som pratar har en helt fantastisk röst”. Att bli guidad av en röst kan ju vara väldigt bra för den som är nybörjare och vill ha hjälp på vägen med sin meditation. Jag använder fortfarande appen “Insight Timer” mycket, men ska absolut också testa “Calm”. Tack för tipset, Anna!

Ta vara på nuet i dag. Nuet just nu, när du läser detta. Njut av maten du äter i dag. Känn samtalen du har. Ta hand om dig. Lyssna inåt till vad din kropp säger. Se trädens kronor dansa i vinden. Hör fågelsången.

Önskar dig en underbar dag!

Varma hälsningar,

Charlotte
Samtalsterapeut, kostrådgivare och journalist

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

>>Nästa inlägg “Dag 100 av 100 – en stor personlig resa”
<<Föregående inlägg “Dag 91 av 100 – vad är meditation?”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This