Dag 70 av 100 på meditationsutmaningen. Effekterna av att meditera är fantastiska och jag kommer absolut inte att sluta efter dessa 100 dagar. Tvärtom. Den här nya vanan känns som början på något större.

“Jag ska bara …”

Tidigare i mitt liv har jag ofta tänkt att jag ska meditera, eller avsätta tid för stillhet, regelbundet. Men det har inte blivit så. Annat har hela tiden kommit “i vägen” och jag har tänkt “sedan”, eller “en annan dag” eller “när jag bara är klar med detta, då så ….”. Vanans makt kan vara oerhört stark. Med tack vare den här bloggen – och att så många fantastiska människor hängt med på resan och också utmanat sig själva, har det nu gått plötsligt gått 70 dagar (!).

Lugnare och gladare

Effekterna av att meditera en stund varje dag är så många. Jag känner mig lugnare, gladare, mer i balans, och mer i kontakt med mig själv. Det går lättare än tidigare att få kontakt inåt när jag ska ta beslut. Jag känner mig mindre stressad. Att andas medvetet har blivit ett verktyg som jag använder varje dag, inte bara när jag mediterar, utan även när jag promenerar, åker tåg, kör bil, när jag ska sova … Jag känner större tillit till mig själv och livet – och jag känner mig styrkt som människa över att veta att jag tar hand om mig själv på detta sätt. Jag upplever en stark känsla av omtanke om mig själv när jag mediterar, när jag ger mig själv denna stund. Och jag känner mig mer i kontakt med “Universum”.

Allting sker i rätt tid

För mig, på ett personligt plan, visade det sig att den här meditationsutmaningen hamnade precis rätt i tiden. Strax efter att jag påbörjat den i mars, fick jag veta att jag har problem med sköldkörteln (hypotyreos) och att jag även har antikroppar i blodet som angriper den (en autoimmun sjukdom som heter Hashimotos). Problem med sköldkörteln är utbrett, framför allt bland kvinnor, men i Sverige talas det inte mycket om denna nya “folksjukdom”. Stress och överkänslighet mot vissa livsmedel, såsom gluten, går ofta hand i hand med sköldkörtelproblematik. Meditationen är för mig nu även ett verktyg för att komma tillrätta med denna autoimmuna sjukdom, som jag ska jag göra allt jag kan för att läka.

Häng med du också!

Längtar du efter mer stillhet i ditt liv, men har inte fått in detta som en god vana i vardagen ännu, så häng med på dessa resterande 30 dagar av meditationsutmaningen. Du mediterar på ett sätt som känns bra för dig; det kan vara att bara sitta i stillhet och andas medvetet, det kan vara att lyssna till rofylld musik, eller att följa en guidad meditation. Jag rekommenderar varmt apparna “Mindfulness” (svensk röst) och “Insight Timer” (bibliotek med 4 500 meditationer, de flesta på engelska) om du har en smartphone. (Du behöver inte sitta under ett körsbärsträd i Folkets Park i Malmö som jag gör på bilden. 😉 Det gör jag aldrig, men det blev en bra bild i alla fall!)

Ditt namn på bloggen

Vill du “offentliggöra” din utmaningen och ha ditt namn på bloggen som en extra “push” så skriv här i kommentarsfältet eller mejla mig på charlotte@spirautveckling.se så lägger jag till dig. Dela gärna med dig av din upplevelse här eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen.

Jag hoppas att vi hörs!

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

>>Nästa inlägg “Dag 84 av 100 – 80 000 tankar”
<<Föregående inlägg “Dag 65 av 100 – vilken väg ska jag gå?”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This