Dag 65 av 100 på meditationsutmaningen. Vilken väg ska jag gå? Vad väntar där framme? Idag blev jag påmind på ett sätt som kändes i djupet av mitt hjärta om att släppa taget och ha tillit till att min själ och Universum vet.

Vad försöker du kontrollera?

Vi försöker ofta kontrollera livet; jobb, inkomst, när vi ska få barn, när vi ska nå olika mål, relationer, vår hälsa etc etc. Och när det inte går som vi har tänkt, blir vi lätt besvikna, uppgivna, arga, och försöker ta kontrollen ännu mer. Vi försöker tänka och agera fram lösningar – i stället för att backa, släppa taget, ta kontakt inåt och be för att det högsta bästa sker, i tillit till att vår själ och Universum ALLTID vet vad som är bäst för oss.

Universum “har din rygg”

Jag tror verkligen, och har fått detta bevisat för mig så många gånger i mitt liv, att bakom varje krök, längs varje stig, finns svaren och syftet med det vi går igenom, även om vi inte kan se det just i denna stund. Allting blir bra. Allting är precis som det ska. Universum “har vår rygg”. Ändå glömmer jag det ibland. Jag vill gärna se hela vägen; varje steg, ända fram. Men livet funkar inte så. Vi går alla längs vår livsväg, med idéer om framtiden, men vi har egentligen ingen aning om vad som väntar.

Gabrielle Bernstein

I morse såg jag den här videon på Youtube (19 min) med amerikanska författaren och coachen Gabrielle Bernstein, som nyligen gästade Oprahs “Super Soul Sunday” för att tala om sin övertygelse att “The Universe Has Your Back”. Se den!

“Spiritual surrender”

Gabrielle Bernstein talar om vikten av “Spiritual surrender” (“andlig kapitulation”), det vill säga att släppa kontrollen och ha tillit. Hennes egen berättelse är så stark och jag är tacksam för påminnelsen om detta som jag vet är sant.

I dag är min meditation en stund i stillhet, med en bön om att det högsta bästa ska ske i de situationer och de val jag står inför.

Önskar dig en riktigt fin och kärleksfull helg i sommarsolen. Hör gärna av dig här eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen och berätta om din meditationsupplevelse!

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. På Gabrielle Bernsteins hemsida gabbybernstein.com finns också många av hennes meditationer (jättefina) som du kan få gratis om du skriver upp dig för hennes nyhetsbrev. Här är en: “Loving Kindness Meditation”. Hon finns också på Instagram som @gabbybernstein om du vill följa henne där.

PS2. Har du inte börjat meditera ännu, så är det inte försent. Det är aldrig för sent. Häng med!

>>Nästa inlägg “Dag 70 av 100 – detta är bara början”
<<Föregående inlägg “Dag 60 av 100 – stående meditation”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This