Dag 60 av 100 på meditationsutmaningen och en stilla söndagsmorgon. Jag började dagen med Björn Natthiko Lindeblads stående meditation “Stå som ett träd”. Den är så fin och hjälper mig verkligen att känna in min kropp och bli närvarande i den.

Känner mina “rötter”

Denna stående meditation, som jag fann på Spotify för ett par veckor sedan, och som jag skrivit om i ett tidigare blogginlägg, påverkar mig på djupet och gör verkligen att jag känner mig mer stabil, som om mina “rötter” når djup ner i jorden. Är det inte därför vi alla mediterar? För att bli starkare, stabilare i oss själva, återknyta både vår kontakt inåt och vår kontakt med jorden och himlen. Som ett träd. Det är i alla fall mitt syfte.

“Kontakt gör oss friskare”

Du hittar meditationen “Stå som ett träd” på Spotify och i min Spotify-lista “meditationsutmaningen”. Att vara i kontakt med kroppen gör oss “lite friskare, lite mer ödmjuka, lite mer lyssnande, lite mer känslomässigt stabila och lite mindre benägna att tro på allt vi tänker …”, enligt Björn Natthiko Lindblad. Jag är övertygad om att det är så. (Han har för övrigt berättat sin fantastiska livshistoria som sommarvärd i Sveriges Radio 2012 – tips!)

Katjas upplevelse

Jag avslutar med att dela med mig av vad en deltagare i meditationsutmaningen, Katja Jennekvist, skrev till mig häromdagen. Hon läste intervjun med mig i Tidningen Nära för ett par månader sedan och har varit med sedan starten 16 mars. Hon vill dela med sig av vad daglig meditation gett just henne under meditationsutmaningen:

Minns så väl hur det kändes första gångerna för några år sen när jag försökte komma igång. Hjärnan kokade, tankarna snurrade i en faslig takt och det var svårt för min del att få till det, kändes mer som att jag kämpade mig igenom det hela. Nu är det en helt annan känsla och även om tankarna och känslorna gör sig påminda så är det på ett helt annat mer lugnt och sansat vis. Jag kan riktigt känna hur stillheten når in i kropp, knopp och själ och att meditationen blir fridfull.

Meditationen har fått mig att hitta och förstå mig själv bättre. Oron och den inre stress som jag upplever framförallt för framtiden har blivit mer lätthanterlig. Jag har blivit mer säker på vad jag vill med större tillit till mig själv, mindre smärta både i min kropp och själ. Jag vågar vara mer öppen både mot mig själv och min omgivning, hanterar mina rädslor på ett sundare vis, lever livet mer fullt ut, vågar lita på att det mesta kommer att ordna sig och bli bra, bättre kontakt med mina känslor och tankar, acceptansen om mig själv har ökat, när jag gör/gjort misstag är jag lite snällare mot mig själv och tar dem inte så hårt. Min hjärna som är väldigt aktiv direkt från den stund jag vaknar, har blivit lugnare och jag kan bättre ta hand om den. Jag har alltid varit en människa med höga krav på mig själv och det är ju en drivkraft att använda sig av, men om den används felaktig kan det bli ohållbart och göra att man tröttas ut och kraften tar slut.

I dag tack vare regelbunden yoga och meditation tillsammans med jogging/promenader i skogen och hälsosam föda kan jag använda min drivkraft på ett för mig bättre hälsosamt vis. Slutligen: Jag har funnit mig själv och känner mig själv bättre än tidigare, har ökat mitt förtroende till mig själv, mina val jag gör idag är ännu bättre förankrade i mig själv, jag låter det som känns som osäkra val gå ett extra varv inom mig och hittar oftare det för mig sanna och bästa valet att göra. Min självkänsla har ökat och mitt självförtroende har blivit bättre. Tack för att Du startade Meditationsutmaningen!

TACK själv, Katja, för att du delar med dig av din upplevelse! Det du beskriver är ju sannerligen vad det innebär att “stå som ett träd”, tycker jag!

Önskar dig och alla som läser detta en underbar dag. Hör gärna av er här eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen och berätta om era upplevelser!

Varma hälsningar,
Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

<<Föregående inlägg “Dag 57 av 100 – kärleksfull vänlighet”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This