Dag 57 av 100 på meditationsutmaningen. Vill tipsa om en underbar meditation som går ut på att “odla kärleksfull vänlighet” – till oss själva och de människor vi har runtomkring oss. Denna meditation fyller mig med ett sådant lugn och sådan värme.

Metta bhavana – kärleksfull vänlighet

Det är tack vare tips från en deltagare här i #meditationsutmaningen som jag fick upp ögonen för den fina meditationen “Metta bhavana”. Det är en buddhistisk meditation som betyder ungefär “att odla kärleksfull vänlighet. (Tack igen för tipset, Anki Ljungmark, på instagram designbyanki !) Jag har lyssnat på den i gratisappen Insight Timer, men den finns också på hemsidan viryabodhi.se där du kan lyssna gratis. Jag googlade för att få veta mer, och förstod att det är Anders Sjöberg, eller Viryabodhi, som varit buddhist i över 30 år som talar med en sådan trygg röst – skånsk, dessutom. 🙂

“Må jag vara lycklig, må det gå väl för mig”, säger jag till mig själv i meditationen – och till människor i min närhet. Jag hoppas att du testar den. Den är så fin.

Må DU vara lycklig, må det gå väl för DIG.

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig! Hör gärna av dig här på bloggen eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen.

>>Nästa inlägg “Dag 60 av 100 – stående meditation”
<<Föregående inlägg “Dag 50 av 100 – halvvägs”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This