Dag 20 av 100 på meditationsutmaningen. Jag går runt med den här tröjan i dag. Den är ett budskap till mig själv: blunda, stanna upp, känn inåt.

Jag hittade tröjan under ett besök i New York för ett par månader sedan och norpade den direkt. Jag behöver påminna mig själv om att blunda, och rikta tentaklerna inåt, oftare.

Sarah Blondin talar till hjärtat

Dag 20 på meditationsutmaningen i dag. Har mediterat med mina hörlurar på tåget i morse. Lyssnade till Sarah Blondin i gratisappen Insight Timer, som jag tycker är en fantastisk app (jag vet, jag upprepar mig, men det är den). Meditationen heter “Our Warring Self vs. Our Infinite Self” (12 min). Så fint budskap som träffade rakt i hjärtat. Om att ge kärlek till den del av oss som ibland irriterar sig på allt och alla. Den del av mig som kan irritera mig på allt och alla. Jag är ingen arg människa, tvärtom. Men visst finns hon där ändå. Krigaren.

Tillåt dig själv att finnas

Jag tror mycket på att erkänna våra olika “delpersonligheter” som vi alla består av. Särskilt de delar av oss som vi förtrycker, som vi kanske inte riktigt vill kännas vid. Som terapeut arbetar jag ibland med detta med mina klienter, och det kan vara väldigt kraftfullt. Det kändes bra att göra detta med mig själv till Sarah Blondins mjuka röst. Tack. De senaste dagarna har bestått av en del utmaningar för mig privat. Det har känts lite som att jag kastats upp i luften, utan att veta var jag ska landa. Att ta kontakt inåt känner mer nödvändigt än någonsin.

Jag bugar och blundar

Jag märker när jag mediterar, att tacksamhet för allt jag har och får ofta fyller mig. Likaså en känsla av kontakt med något större. När jag i dag mediterade till Sarah Blondins röst (hon finns förresten också på Youtube – bara sök på hennes namn), dök en bild upp på en väns 17-åriga son. Vi var ute på restaurang häromdagen och han var med. Innan han skulle börja äta gjorde han korstecknet, för han är katolik. Varje gång jag ser det blir jag så berörd, även denna gång. Jag tycker det är en sådan vacker handling. Att tacka för det vi får. Att buga inför det större, det stora vi får vara en del av under vår tid på jorden. Jag är inte bekväm med att själv göra korstecknet, men inombords bugar jag ofta. Alltid när jag mediterar.

Vad gör du just nu när du läser detta? Varför inte sluta ögonen en liten stund och andas medvetet? Följ andetaget med din medvetenhet; in genom näsborrarna och ner i lungorna, och ut igen. Tacka dina lungor för att de fungerar. Din näsa för att den finns. Ditt hjärta för att det slår. Och tacka dig själv för att du finns och gör så gott du kan, varje dag.

Varma hälsningar,

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. Hur går det för dig i din meditationsutmaning? Berätta gärna här i kommentarsfältet, eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig!

>>Nästa inlägg “Dag 22 av 100 – “stillhet är som att flirta”
<<Föregående inlägg “Dag 17 av 100 – stå som ett träd”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This