Dag 13 av 100 på meditationsutmaningen i dag. Jag sitter och jobbar på ett kafé i Lund och passar på att meditera en stund. Har aldrig använt stora hörlurar tidigare, men under meditationsutmaningen har de blivit oumbärliga.

Videosummering kommer

Dag 13 i dag alltså. Jisses så fort tiden har gått. Tänkte göra en liten videosummering av dessa första två veckor och lägga upp här på bloggen i dagarna. Jag kan säga att jag verkligen tycker om att meditera, och att jag har gjort det varje dag, som jag lovat mig själv. Men rutinen har inte riktigt infunnit sig. Eller rättare sagt: jag har inte skapat en rutin ännu. Det blir lite när jag har tid. Oftast hemma, men i dag på Café D’Italia i Lund. Igår på ett Pågatåg här i Skåne. Som “egen” ser mina arbetsdagar väldigt olika ut.

Mediterar med hörlurar

När jag skaffade ny telefon för ett tag sedan fick jag ett par fina hörlurar med utan extra kostnad. Dessa har jag börjat använda nu – och de är faktiskt oumbärliga. Med dem blir jag instängd i en mysig “meditationsbubbla” och stänger ute omvärlden på ett helt annat sätt än med vanligt headset. Jag betraktar mig själv som högkänslig och är extremt känslig för ljud. Jag hör allt och har alltid haft mycket svårt att “stänga av” det som sker runtomkring mig. Men med hörlurarna funkar det hur bra som helst. Tips till er som också har svårt att “stänga av” utåt och “koppla på” inåt!

Några meditationstips

De senaste dagarna har jag fortsatt att använda mig av appen Insight Timer, som har cirka 4 500 gratis meditationer att välja bland. Jag tycker ibland det är skönt att bli “vägledd” av en röst. Här kommer några tips från de senaste dagarna: “Mindful Awareness Meditation” (09:39 min), “Transforming fear” (10:31 min) av Sarah Blondin (hon har en hel serie korta meditationer som jag tycker är underbara, finns också på Youtube (klicka här) om du ej vill eller kan ladda ner appen) och Gratitude Meditation (09:36 min). Och så andning till vacker musik av Deuter (Tack Kristin Carlsson för tipset!), som jag lagt till i min Spotify-lista “Meditationsutmaningen”.

Hur går det för dig? Skriv gärna och dela med dig – här i bloggen eller på Instagram under hashtaggen #meditationsutmaningen! Att mejla mig mig går också fint.

Annica Svetlicic som deltar i meditationsutmaningen skrev så här på Instagram häromdagen:

“En stund i absolut stillhet med andetaget som vän.”

Det tyckte jag var så fint. “Andetaget som vän.”

Önskar er en fin vecka!

Charlotte

www.spirautveckling.se
www.facebook.com/spirautveckling
www.instagram.com/spirautveckling.se

PS. Om du är ny läsare och undrar vad detta handlar om kan du läsa om meditationsutmaningen här. Och om du också gör en meditationsutmaning och vill vara med med namn på bloggen, klickar du här. Har du inte börjat ännu är det inte för sent – du börjar när det passar dig!

>>Nästa inlägg “Dag 16 av 100 – videohälsning”
>>Föregående inlägg “Meditation för Moder jord ikväll”Vad tänker du? Kommentera gärna!

Pin It on Pinterest

Share This